Merk je ook dat de komkommers zo ontzettend hard groeien? Bij mij in de tuin is dat wel het geval op het moment. Komkommers houden van heel veel water en van warmte. Doordat de plant veel water opneemt, zijn de komkommers ook een stuk lekkerder en minder bitter en hebben ze een minder harde schil. De warmte hebben ze nodig om te groeien.
Ik ben iedere week in de moestuin te vinden, maar doordat de komkommers groen zijn en aan een groene plant groeien, kan het nog wel eens voorkomen dat de vruchten helemaal niet opvallen. De week erna kom je de komkommertjes dan ineens tegen. Ik heb het dan nu ook met name over de snackkomkommer. Als de vruchten te groot en te dik worden, zijn ze veel minder lekker. Daarom raad ik ook altijd aan om de komkommertjes klein te oogsten. Wat doe je dan met de komkommers die te groot zijn en die nu niet meer zo lekker zijn? Maak er een komkommersalade of tzatziki mee. Dit is superlekker en heel erg makkelijk om te maken.