Bij mij is het zover, ik ben begonnen in de tuin! Af en toe kan het echt nog flink koud zijn, ook wel eens vriezen en veel regenen, maar de dagen worden langer, er is meer licht en dat betekent dat er ook gezaaid kan worden.
Voordat je begint met zaaien in de volle grond is het goed om de bodem van de moestuin wat meer voeding te geven. Je kunt je vast voorstellen dat het afgelopen moestuinseizoen veel van de grond gevraagd heeft door alle plantjes te laten groeien, met als grote doel dat jij er lekker van hebt kunnen oogsten en eten. Als je dit jaar dat weer wilt dan zou ik de volgende dingen wel en een aantal dingen vooral ook niet doen.
Strooi de grond uit en hark het door de grond heen. Niet te grof. De compost zakt dan vanzelf na een goede regenbui de grond in.
Ik heb inmiddels binnen al flink wat voorgezaaid (lees de blog: zaaiseizoen is gestart). Buiten heb ik nu enkel wat bloembollen en tuinbonen in de grond. Als eerste zullen mijn kapucijners en doperwtjes volgen, die nu nog binnen staan. Hier wacht ik nog heel even mee tot echt alle koude dagen voorbij zijn; beter wat langer wachten dan te vroeg uitplanten. De kapucijners en doperwtjes heb ik 3 weken geleden voorgezaaid. Als ik ze, na het afharden, buiten uitplant, zaai ik er ook meteen nog wat doperwten en kapucijnerzaden naast. Dit doe ik om de oogst te verspreiden. Heel logisch eigenlijk. Dit kun je ook met heel veel andere groentesoorten doen. Radijs en sla bijvoorbeeld. Door iedere 2 weken wat extra’s bij te zaaien, verspreid je je oogst en hoef je niet in één keer heel veel te eten.
Succes met het klaarmaken van de moestuin.
Groetjes,
Floor