Een huis zonder groen is geen thuis. Een groene vriend in de slaap- of woonkamer doet wonderen. Het voegt kleur toe aan je interieur, maar bovenal brengt het sfeer. Kamerplanten in huis maken een interieur af! Ben jij nog op zoek naar een prachtige kamerplant voor in huis? Wij zetten een aantal groene eyecatchers voor jou op een rij:
Vrolijk groen toevoegen aan je interieur? De Asparagus plumosus is zo’n gezellige huisgenoot. Hij wordt ook wel de klimasperge genoemd. Oorspronkelijk komt deze frisgroene plant uit Zuidoost-Azië en Midden- en Zuid-Amerika. Met haar veerachtige bladeren is het een opvallende verschijning. De Asparagus is ontstaan door een kruising tussen de eetbare aspergeplant en de krulvaren. Helaas zal hij geen asperges produceren. Gelukkig kan deze kamerplant het prima van zijn prachtige uiterlijk hebben! De verzorging van de Asparagus is een fluitje van een cent. Hij is supersterk en heeft slechts een klein beetje water nodig. Ook als de lucht droog is, houdt hij het goed vol. Zet hem neer op een plekje met wat gefilterd zonlicht en je sierasperge is helemaal blij!
Helemaal terug van weggeweest: de Stippenbegonia. Afkomstig uit Brazilië en ze heeft haar naam te danken aan haar gestipte bladeren. Opvallende bovenkant, maar als je dan denkt dat je alles hebt gezien, is er ook nog een verrassing aan de onderkant: het prachtige kersenrood! Als je geluk hebt bloeit de Begonia maculata in de lente met prachtige witte of rode bloemen. Dat is een feestje!
De verzorging van de Begonia maculata is simpel. Gezien haar Braziliaanse roots weet de Begonia maculata wat ze wil: een vochtige grond, maar geen voetenbad. Oh, en een beetje warmte! Dat vindt ze ook wel fijn. Probeer dus het klimaat van het Zuid-Amerikaanse land zo goed mogelijk na te bootsen, bijvoorbeeld met de hulp van een plantensproeier.
Als we het over een sterke plant hebben, hebben we het over de Bromelia. Deze plant bloeit helaas maar één keer, maar wel drie tot zes maanden lang. Wat doe je als deze is uitgebloeid? Hij kan op de composthoop, maar dat doet ons groene hart een beetje pijn. Probeer hem eerst te stekken! Op die manier is het mogelijk om alsnog een nieuwe Bromelia met bloem te kweken. Deze roze eyecatcher heeft maar één keer in de week water nodig. Wel is het belangrijk dat je de grond van de plant vochtig houdt en de kelk water geeft (de plek waar de steel van de bloem uitkomt). De Bromelia slaat namelijk haar water op in het midden van de plant. Dagelijks zonlicht doet de Bromelia goed, maar pas op met fel zonlicht. Deze plant voegt een dosis kleur toe aan jouw interieur. De perfecte accessoire.
De Echeveria is een vetplant, dus staat liever droog dan nat. Met een paar scheutjes water kan deze plant heerlijk groeien. Het is een vetplant die iedere hoek in huis opfleurt. De druppels water die de Echeveria zo af en toe toegediend krijgt, slaat ze op in haar bladeren. Daarom zie je soms waterdruppels op het blad liggen, een echt natuurfenomeen. De verzorging van deze vetplant is niet moeilijk. Het is een plant met weinig eisen en een hoog aanpassingsvermogen. Vol in de zon? Heerlijk! Een beetje in de schaduw? Ook oké. Echte no go’s: teveel water en een donkere standplaats.
Een plant die goed is voor je gezondheid, dat is leuk. De Epipremnum zorgt voor een gezonde leefomgeving. Deze plant werkt als een luchtzuiveringsapparaat. Een fris en schoon binnenklimaat is hiervan het resultaat. Hij is niet alleen praktisch, maar ook prachtig voor in huis. Het is een mooie hangplant voor in een vakkenkast of op een plank, maar ook een leuke klimplant om een muur in huis mee te bedekken.
De Epipremnum groeit snel, geef hem daarom veel water. Hierdoor blijft de grond goed vochtig, zodat zijn wortels dit heerlijk kunnen op slurpen. En qua standplaats? Een beetje daglicht en een beetje schaduw, daar hangt hij perfect.
Lees ook: